ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΜΩΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ



Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε την έντονη καταστολή οποιασδήποτε αντίδρασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που ακολουθεί πιστά τις επιταγές ΕΕ-ΔΝΤ. Ο λόγος απλός: η ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί μέσα από λαϊκούς αγώνες θα καταπατώνται χωρίς δεύτερη σκέψη.
            Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες αποδεικνύουν περίτρανα ότι η κυβέρνηση δε θα διστάσει να αποκαλύψει το πραγματικό της πρόσωπο για να διασώσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Όχι μόνο καταπατάται το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία, δικαίωμα που κατακτήθηκε μέσα από μαζικούς εργατικούς αγώνες, με την διαταγή της κυβέρνησης για επίταξη των εργαζομένων στις απεργίες του Μετρό και των ναυτεργατών, η οποία διαταγή συνδυάστηκε με την εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια και το λιμάνι του Πειραιά. Αλλά προκειμένου να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική της δε διστάζει να καταπατήσει και το δικαίωμα στην διαμαρτυρία, όπως συνέβη με τις διαμαρτυρίες των αγροτών που πνίγηκαν στα χημικά, με τη σύλληψη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο εργασίας. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, όποιος επιχειρήσει να σηκώσει κεφάλι θα νιώσει το βαρύ πέλεκυ της «δικαιοσύνης» και της καταστολής.
            Η πολιτική της κυβέρνηση δεν επιτίθεται μόνο στον κόσμο της εργασίας, αλλά σε οποιοδήποτε πρωτοπόρο κομμάτι αγωνίζεται. Με την πρόφαση των εγκληματικών πράξεων εισβάλλει σε κατηλλειμμένους χώρους ( Βίλλα Αμαλίας, Σκαραμαγκά, Καραγιάννη) και συλλαμβάνει πάνω από 100 άτομα για την κατοχή μπουκαλιών μπύρας και της «εγκληματικής» τους ιδεολογίας. Ας μη μας προκαλεί λοιπόν έκπληξη η εισβολή- επίδειξη δύναμης σε χώρους ασύλου (βλ. ΑΠΘ, ΑΣΣΟΕ) και τη σύλληψη φοιτητών και απεργών, που μόνο σκοπό έχουν την τρομοκράτηση του κινήματος. Την ίδια ώρα που τα αστικά κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση καταδικάζουν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται, η αστυνομία χρησιμοποιεί «νόμιμη θεσμική βία» βασανίζοντας τους 4 συλληφθέντες της Κοζάνης και εν συνεχεία δημοσιοποιεί φωτογραφίες προς γνώση και συμμόρφωση. (Βέβαια κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σε περιπτώσεις κατηγορούμενων μπάτσων  για εμπόριο ναρκωτικών).
            Πιστή λοιπόν στην πολιτική της μήτρα και η ΔΑΠ δημοσιεύει ένα κείμενο στο οποίο ζητάει τη φύλαξη των πανεπιστημίων από ομάδες ασφάλειας οι οποίες θα συνεργάζονται με την αστυνομία. Επειδή όμως όπως είπε και η Γ. Καζαντζάκη: «εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω…»  δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη ότι ο ρόλος αυτών των ομάδων δεν θα είναι άλλος από αυτόν που έχει και η αστυνομία σε απεργίες, καταλήψεις και διαμαρτυρίες. Να επιτίθενται και να καταστέλλουν το εργατικό και φοιτητικό κίνημα.
Όσο και αν προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν μέσα από τη βίαιη καταστολή, την προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, ας μην τρέφουν ψευδαισθήσεις. Το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται και θα βρίσκεται στο δρόμο διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία, στη δωρεάν παιδεία, στη ζωή. Επειδή «ο λαός όταν βρίσκεται στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα» κρίνεται λοιπόν πιο αναγκαία από ποτέ η πάλη υπεράσπιση του Ασύλου, αλλά και για την διεύρυνση του σε όλους τους χώρους εργασίας, καθώς και η πάλη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων μας, πράγμα που θα επιτευχθεί μόνο μέσα από ένα διαρκή αγώνα από κοινού όλων των πληττόμενων κομματιών, ο οποίος θα βάζει τα επικίνδυνα πολιτικά χαρακτηριστικά για την ανατροπή της πολιτικής αυτής που «δολοφονεί» και δολοφονεί.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

0 Response to "ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΜΩΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme