Η πολίτικη ανεντιμότητα είναι δείγμα αδυναμίας ενώ η συντροφική κριτική δείγμα δύναμης!!! (V.I. Lenin)Το νέο πολυνομοσχέδιο βρίσκεται προ των πυλών,συνεχίζοντας την επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις του. Το φοιτητικό κίνημα οφείλει να αντιληφθεί τον αναβαθμισμένο ρόλο του και να αποτελέσει ανάχωμα και δύναμη ανατροπής στα σχέδια τους. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες αποτελούν οργανικό κομμάτι του φοιτητικού κινήματος να κινηθούν αγωνιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σε αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση κινούνται οι δυνάμεις της ΚΝΕ και κατ’επέκταση της ΠΚΣ και του ΜΑΣ, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα λασπολογίας απέναντι στις δυνάμεις του κινήματος , και ιδιαίτερα της ΕΑΑΚ, με μια λογική «ότι δεν ελέγχουμε, είναι κακό». Βέβαια δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν αυτό καθώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο… μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις φοιτητικές εκλογές όπου τα καρότσια λάσπης πηγαινοέρχονται αμολώντας την προς πάσα κατεύθυνση και όπου πιάσει. Άλλωστε τέτοιες πρακτικές από τις δυνάμεις της ΚΝΕ δεν είναι μόνο προεκλογικές άλλα αποτελεί συνηθισμένη στάση, κάτι που πηγάζει από την αδυναμία της ΚΝΕ να αντιπαρατεθεί με τα μεγάλα ερωτήματα που ο αντίπαλος ανοίγει στο σήμερα. Αντίθετα διαλέγει να ανάγει ως κυρίαρχο αντίπαλο όποιον αγωνίζεται και δεν στρατεύεται στις γραμμές της. Η αδυναμία αυτή έχει βαθύτερα αίτια, αίτια που πηγάζουν στην ανυπαρξία μάχιμου σχεδίου στο σήμερα που να μπορεί να αντιπαρατεθεί στην ολοένα και αυξανόμενη επίθεση. Αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι ότι αναρτούν αφίσες και καλούν σε συνελεύσεις που μοναδικό στόχο έχουν έναν εκλογικό απολογισμό και τίποτα περισσότερο, κάνοντας τουμπεκί στα νέα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο.
Παρότι αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες της ΚΝΕ που πολλές φορές αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του κινήματος, εμείς καλούμε σε κοινή ανατρεπτική δράση εντός του κινήματος οποιονδήποτε θέλει να αγωνιστεί και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα στο σήμερα για ρήξη και ανατροπή της επίθεσης ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Επειδή εμείς δεν αρκούμαστε στην εύκολη λύση με απλή και στείρα κριτική καλούμε και εσένα που το διάβασες να διαβάσεις και το υπόλοιπο υλικό μας , να συζητήσουμε και να δούμε πως μπορούμε να αγωνιστούμε μαζί.

 

0 Response to "Η πολίτικη ανεντιμότητα είναι δείγμα αδυναμίας ενώ η συντροφική κριτική δείγμα δύναμης!!! (V.I. Lenin)"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme