Δύο Γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα…

Ο λόγος για τα γεγονότα της Δευτέρας 26/4 στο χώρο των Θετικών Επιστημών. ΔΑΠ-ΠΑΣΠ  σε περίοδο προεκλογικής μάχης βρήκαν τρόπο να πολώσουν το κλίμα ανάμεσα τους. Πώς αλλιώς παρά με ξύλο.. Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες στην οργανωτική αντιπαράθεση που είχαν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.στις Θετικές Επιστήμες.

Τα γαλάζια παιδιά της ΔΑΠ, έχοντας φωνάξει και κάτι μπράβους να ‘’αγωνιστούν’’ μαζί τους, έπεσαν στην πολιτική ‘’μάχη’’, προκαλώντας τα πράσινα παιδιά με τις αρχαιοελληνικές ιαχές τους.

-Δαπίτες ποια είναι η δουλειά σας;;

-ΑΟΥ ΑΟΥ ΑΟΥ!

Σαν να μην έφτανε αυτό, τραγούδησαν τον εθνικό ‘Ύμνο (μερικοί Ελληναράδες βέβαια δεν τον ήξεραν)  για να ενισχυθούν ψυχολογικά απέναντι στους ξένους και αλλόθρησκους ΠΑΣΠίτες.
Τα πράσινα παιδιά της ΠΑΣΠ έχοντας πληγωμένο εγωισμό απέναντι στους συνδιεδικητές του τίτλου (για όσους δεν ξέρουν στις φοιτητικές εκλογές στις 19 Μάη ΔΑΠ-ΠΑΣΠ παίζουν όλη την χρονιά) και πεισμένα ότι διασφαλίζουν μια καλύτερη καθημερινότητα για τους φοιτητές αποφάσισαν να πάρουν μέρος στον ‘’αγώνα’’. Μετά από 2 ώρες χουλιγκανισμού το ξύλο έληξε..

Νικητής αναδείχθηκε η πολιτική καθυστέρηση..
Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο έγιναν μάρτυρες γεγονότων που τους απομακρύνουν ολοένα και περισσότερο από την συμμετοχή στις μαζικές διαδικασίες και την πολιτική δραστηριότητα των συλλόγων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ανυπαρξία πολιτικών επιχειρημάτων από ΠΑΣΠ-ΔΑΠ εντός των φοιτητικών συλλόγων για μια σειρά ζητημάτων, αναγκάζει τις παρατάξεις αυτές να κάνουν πολιτική πάνω στο ποιος θα πάρει τις εκλογές σε μια Σχολή παίζοντας ακόμα και ξύλο γι’αυτό , λες και ως δια μαγείας η νίκη ενός εκ των 2 θα λύσει όλα τα προβλήματα.

Σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη σύμπλευση με την ΝΔ και την ΕΕ φέρνει την χώρα υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η νεολαία μαζί με τον εργαζόμενο λαό έχει να δώσει  μεγάλες μάχες το επόμενο διάστημα, μάχες  για οριστική απόσυρση του συνόλου της εργασιακής και εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Μάχη για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας. Μάχη για το πώς αύριο θα εντασσόμαστε στην εργασία, καθώς και μάχες μέσα στην ίδια τη σχολή μας, όπως η μάχη για το Πρόγραμμα Σπουδών. Μάχη για να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη σχολή χωρίς να χρειάζεται να στήνουμε αντίσκηνο απ’έξω και να έχουμε ενιαία (και όχι πολυδιασπασμένα) και ισχυρά πτυχία.

Σε αυτές τις μάχες, όλοι οι σύλλογοι είναι αναγκαίο να συμμετάσχουν. Καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν στις διαδικασίες του συλλόγου τους αποδοκιμάζοντας πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με το υγιές φοιτητικό κίνημα. Καλούμε όλους τους φοιτητές στις επόμενες γενικές συνελεύσεις και πάμε κόντρα στην απαξίωση τους. Θέλουμε μαζικές γενικές συνελεύσεις που θα κουβεντιάζουν για τα συμφέροντα των φοιτητών και δεν θα αποτελούν ένα διαπαραταξιακό πανηγύρι. Καλούμε όλους τους φοιτητές σε πολιτική και κινηματική συγκρότηση των συλλόγων. Καλούμε όλους τους συλλόγους να παλέψουν για την υπεράσπιση των συλλογικών τους συμφερόντων. Νταβατζήδες το φοιτητικό κίνημα δεν είχε ποτέ πάνω απ’το κεφάλι του! Δεν θα αποκτήσει τώρα.

απέναντι στις πρακτικές διάλυσης του φοιτητικού κινήματος..
όπλο μας οι συλλογικοί και νικηφόροι αγώνες!

0 Response to "Δύο Γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα…"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme