Ποιοί είμαστε;

Τι είναι η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ή αλλιώς Ε.Α.Α.Κ.);
Είναι μια πολιτική δύναμη που γεννήθηκε το 1990  μέσα στο πανεπιστήμιο, και πρωτοστάτησε στους μεγάλους αγώνες που σημάδεψαν τα τελευταία χρόνια (ΠΣΕ, ΑΣΕΠ, ΑΕΙ-ΤΕΙ, Αντιπολεμικό Κίνημα, Αξιολόγηση, Αναθεώρηση Συντάγματος- Ν. Πλαίσιο, Δεκέμβριος 2008-Σχέδιο «Αθηνά») σαν ένωση και συντονισμός ανεξάρτητων αριστερών σχημάτων. Έχει Πανελλαδικές συναντήσεις (τα διήμερα στην αρχή και στη μέση του χρόνου), αλλά και συναντήσεις ανά πόλεις, οι οποίες έχουν σκοπό την όλο και βαθύτερη συζήτηση και σύνθεση απόψεων μεταξύ των σχημάτων και των αγωνιστών και τη χάραξη κοινής πολιτικής για τα μέτωπα που ανοίγονται σε όλο το πανεπιστήμιο και την κοινωνία (π.χ. φοιτητική μέριμνα, νομοσχέδια, αντιπολεμικό κίνημα).

- Η Ε.Α.Α.Κ. είναι ένα πετυχημένο πείραμα της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Πρεσβεύει την ανάγκη όχι για άλλη μια αριστερά, αλλά για μια Άλλη Αριστερά ανεξάρτητη, ενωτική, αμεσοδημοκρατική, αντικαπιταλιστική.
         Είναι πεδίο διαλόγου και ενωτικής δράσης για πολλές διαφορετικές απόψεις και συλλογικότητες. Είναι η αριστερά με τους ανυποχώρητους και νικηφόρους αγώνες που τολμά να κάνει αυτοκριτική και μαθαίνει από τα λάθη της. Αμφισβητεί τους μονόδρομους της ΕΕ, τη βαρβαρότητα του πολέμου και του ΝΑΤΟ, του εθνικισμού και του ρατσισμού, υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες, τη λεηλασία του περιβάλλοντος.

- Το γεγονός ότι κάθε σχήμα έχει τις δικές του απόψεις και ξεχωριστές διαδικασίες, διασφαλίζει τη διαφορετικότητα, την ανεξαρτησία και τη σημαντικότητα κάθε σχήματος.
         Η λογική αυτή έρχεται σε αντιπαράθεση με τη μαζοποίηση και τη λογική της τυφλής υπακοής στην κοινή γραμμή που ορίζει το κόμμα (παράταξη – ιμάντας μεταβίβασης κομματικής γραμμής), η οποία εμφανίζεται στις παραδοσιακές παρατάξεις που παρεμβαίνουν στα πανεπιστήμια, είτε τις κυβερνητικές (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ/ΝΔ, ΠΑΣΠ/ΠΑΣΟΚ) είτε ακόμα και αυτές της παραδοσιακής αριστεράς (ΜΑΣ/ΚΚΕ, Αριστερή Ενότητα/ ΣΥΡΙΖΑ).


Τι είναι η Α.Ρ.Σ.Η/Υ;
Μια ομάδα φοιτητών, έχοντας συνειδητοποιήσει τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει, πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο πολιτικό- συνδικαλιστικό σχήμα, την Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Η/Υ.
Λέγοντας σχήμα, εννοούμε μια ομάδα φοιτητών οι οποίοι έχουν κοινές βάσεις και όχι απαραίτητα ίδιες απόψεις. Μέσα από διαδικασίες συζήτησης και σύνθεσης προκύπτουν οι θέσεις του σχήματος για τα προβλήματα που απασχολούν το Φοιτητικό Σύλλογο, αλλά και την κοινωνία ευρύτερα. Το σχήμα λοιπόν είναι μια ανοιχτή διαδικασία στην οποία όλες οι απόψεις ακούγονται και συζητούνται για οποιονδήποτε θέλει να συμμετέχει, χωρίς προέδρους ή αρχηγούς, κατώτερους ή ανώτερους, χωρίς καμιά άποψη να είναι περιττή ή ασήμαντη.
Η Α.Ρ.Σ.Η/Υ δρα στο χώρο της σχολής και στοχεύει στην ενδυνάμωση των γενικών συνελεύσεων που είναι το ανώτατο όργανο του συλλόγου. Προσπαθεί να υπερβεί τα όρια της σχολής, ξεπερνά το συντεχνιασμό που χαρακτηρίζει τα ανένταχτα σχήματα, γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε ενώθηκε και προσπάθησε να συντονιστεί με εκατοντάδες σχήματα και αγωνιστές σε όλο το ελληνικό πανεπιστήμιο και ΤΕΙ συμμετέχοντας στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (Ε.Α.Α.Κ).

ΕΙΜΑΣΤΕ

Ανεξάρτητοι οικονομικά και πολιτικά από  το κράτος και κομματικούς μηχανισμούς. Ανεξάρτητοι από την κυρίαρχη πολιτική,τις επιχειρήσεις και τους καθηγητές,γιατί θέλουμε οι πράξεις και οι απόψεις μας να εκφράζουν τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας(του εργαζόμενου κόσμου και των νέων). Αλλά κυρίως επειδή πιστεύουμε ότι η διαμόρφωση της πολιτικής άποψης πρέπει να γίνεται καταρχάς από τον κόσμο που τον επηρεάζει.
Ριζοσπαστικοί γιατί θεωρούμε ότι υπάρχει η αναγκαιότητα μιας άλλης πολιτικής πρακτικής (ρήξεων με κατεστημένες ιδεολογίες, με βολέματα και με αδιαφορία). Γιατί μπροστά στην αντίληψη "αλλιώς δε γίνεται" προτάσσουμε την ομορφιά και το ρίσκο του αγώνα.

Αριστεροί γιατί βλέπουμε την αναγκαιότητα μιας άλλης κοινωνίας συνολικά, που ξεπερνά τα όρια του καπιταλισμού που παρακμάζει στις μέρες μας  και στηρίζεται στην ισότητα και στην ελευθερία και όχι στη βαρβαρότητα και στο κέρδος μέσα από την καθημερινότητά μας! Γιατί παλεύουμε για την ανατροπή και βλέπουμε την απελευθέρωση ως τη μόνη ρεαλιστική λύση. Γιατί αρνούμαστε τον ατομικό δρόμο και παλεύουμε να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις στα προβλήματά μας.
 

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme