Βρισκόμαστε μερικές μέρες μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης με την οποία έγινε σαφές ότι στην χώρα μας έχουν δημιουργηθεί πλέον δύο μέτωπα. Από τη μία έχουμε το ''μαύρο'' μέτωπο της κυβέρνησης Παπαδήμου, που ψήφισε εν μέρει ή στο σύνολο της την νέα αυτή σύμβαση, και από την άλλη εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου σε όλες τις πλατείες της Ελλάδος, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται συνεχώς και χωρίς όριο, τα δικαιώματά τους να καταπατώνται και να καταργούνται, τις ζωές τους να καταστρέφονται.

Ο καθένας, είτε τοποθετεί τον εαυτό του στο ένα είτε στο άλλο μέτωπο, χρησιμοποιεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να πετύχει το στόχο του. Ένα από τα αθέμιτα μέσα του ''μαύρου'' μετώπου που μας κυβερνά είναι και τα παντός είδους παπαγαλάκια, φερέφωνα και άλλα ανθρωποειδή εργαλεία που ως στόχο έχουν να περιορίσουν την αντίδραση του λαού, να τον κλείσουν στο σπίτι του και να τον τρομοκρατήσουν. Τα φερέφωνα αυτά τα βλέπουμε καθημερινά, είναι γύρω μας και εμφανίζονται είτε με τη μορφή ''κουκουλοφόρων'' στους δρόμους, είτε με τη μορφή δημοσιογράφων στα ΜΜΕ. Δε σταματάνε εκεί όμως. Μερικά από αυτά, τα έχουμε και στη σχολή μας.

Στη Γενική Συνέλευση Τμήματος στις 13 Δεκέμβρη το τμήμα πήρε μια ξεκάθαρη απόφαση. Ότι αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής συνολικά αλλά και τα αποτελέσματα που θα επιφέρει η εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου της Διαμαντοπούλου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με αυτό το αιτιολογικό, αποφάσισε να στηρίξει τους αγώνες των φοιτητών δίνοντας το δικαίωμα και στους μη επί-πτυχίω να δώσουν και τα μαθήματα του Εαρινού στην άτυπη εξεταστική. Παρά το ότι αντιρρήσεις δεν εκφράστηκαν δύο μήνες τώρα, κάποιοι αποφασίζουν τώρα, τελευταία στιγμή να μην επιτρέψουν αυτό που οι ίδιοι ψήφισαν, και να στερήσουν το δικαίωμα από τους μικρότερους να εξεταστούν. Θεωρούμε συνειδητή επιλογή το ότι ανακοινώνουν εν μέσω εξεταστικής, χωρίς καμία αιτιολόγηση, ότι δε θα το επιτρέψουν, ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο να πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση ώστε να βρεθεί μια λύση που να εξυπηρετεί και τους καθηγητές, και τους φοιτητές. Είναι η συνειδητή επιλογή της υποκρισίας και της τιμωρίας των φοιτητικών αγώνων.

Για όλα τα παραπάνω, δηλαδή για να υπερασπιστούμε

* τους αγώνες μας για ένα αξιοπρεπές, δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο,
* το δικαίωμά μας να μην τιμωρούμαστε για τους αγώνες αυτούς,
* την υλοποίηση της απόφασης του τμήματος για ΠΛΗΡΗ εξεταστική

σας καλούμε να συμμετάσχετε και να διεκδικήσετε με την παρουσία σας την εξέτασή σας σε όλα τα μαθήματα της άτυπης εξεταστικής Εαρινού, ανεξαρτήτως του έτους σας και του αν σας το έχει απαγορέψει ο καθηγητής.

Η παραχώρηση η οποία έγινε στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, που άφηνε περιθώριο να μην δώσουν οι μικρότεροι κάποια μαθήματα, δεν τους καλύπτει να μας στερήσουν την εξέταση παρά μόνο αν η αδυναμία αυτή είναι αντικειμενική ως προς τη διενέργεια της εξέτασης (π.χ. εργαστήρια).

Ο καθένας μας, και ειδικά αυτοί οι ''κύριοι'' πρέπει να επιλέξουν μέτωπο. Ή με την κοινωνία που πλήττεται και αγωνίζεται για να επιβιώσει, ή με την πολιτική της κυβέρνησης και τα συμφέροντα που υπηρετεί.

0 Response to " "

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme