Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες!Μετά από 4 χρόνια της Ελλάδας εντός του Δ.Ν.Τ,  η επίθεση στον εργαζόμενο κόσμο βαθαίνει και τα τραγικά αποτελέσματα: φτώχεια,  60% ανεργία, μεγάλη αύξηση στο ποσοστό των  αυτοκτονιών, αποτελούν πια κομμάτι της καθημερινότητας μας. Παρ’ όλα αυτά η πολιτική της κυβέρνησης υπό τις εντολές της τρόικα-ΕΕ-ΔΝΤ διαιωνίζει τα παραπάνω προβλήματα και οδηγεί σε αδιέξοδα τον κόσμο της εργασίας.

Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί και η εκπαίδευση, όπου γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστούν οι προσταγές της Μπολόνια και της ΕΕ, κατεβάζοντας και προσπαθώντας να εφαρμόσουν νομοσχέδια, όπως τα ν/σ Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου και οι εξειδικεύσεις τους, όπως το σχέδιο Αθηνά, τα Συμβούλια Διοίκησης, η ισοτίμηση κολλεγίων με ΑΕΙ-ΤΕΙ, εντατικοποίηση σπουδών, αλλαγή προγραμμάτων σπουδών κ.α.

Μέσα σ’ όλη αυτή την κατάσταση βλέπουμε να σηκώνονται φωνές αντίστασης. Από τις απεργίες  των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ, ΠΝΟ, ΒΙΟ.ΜΕΤ, μέχρι τον ξεσηκωμό των κατοίκων στη Χαλκιδική κόντρα στην καταστροφή της περιοχής από τους «επενδυτές» κι από τις λαϊκές συνελεύσεις μέχρι την αντίσταση των φοιτητών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, βλέπουμε ότι μόνο μέσα από συλλογικούς, μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους και να καταφέρουμε νίκες.

Ειδικότερα στους φοιτητικούς συλλόγους, δείχνουμε ότι μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και παρέμβαση των φοιτητών στις Γ.Σ. τμημάτων, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε τη μη εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Πιο συγκεκριμένα, οι αγώνες των φοιτητών κατέστησαν το νόμο Διαμαντοπούλου πρακτικά ανεφάρμοστο παρ’ ότι έχουν εκλεγεί συμβούλια διοίκησης και ανάγκασαν το υπουργείο σε υποχωρήσεις πάνω στο σχέδιο Αθηνά.

Σε όλους αυτούς τους αγώνες στάθηκαν εμπόδιο οι καθεστωτικές παρατάξεις της ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους πολιτικούς τους φορείς (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και υλοποιούν τις πολιτικές της κυβέρνησης στην παιδεία. Πιο συγκεκριμένα η παράταξη της ΔΑΠ χτυπάει κάθε συλλογική διαδικασία προάγοντας τον ατομικό δρόμο και τον ανταγωνισμό μεταξύ των φοιτητών ως λύση. Παράλληλα, υποθάλπει φασίζουσες νοοτροπίες και δεν είναι λίγες οι φορές όπου προκειμένου να καταστείλει αγωνιζόμενους φοιτητές  συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή.

Ταυτόχρονα η ΠΑΣΠ κινείται στην ίδια κατεύθυνση, φορώντας όμως ένα ψευτοαγωνιστικό προσωπείο με «αγωνιστικό» λόγο, καταφέρνοντας να ενσωματώσει στην τοποθέτησή της αιτήματα του φοιτητικού κινήματος. Ο πραγματικός της ρόλος όμως, φάνηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο ΤΕΙ της Πάτρας, όπου επιστράτευσαν μπράβους της νύχτας για να καταστείλουν  την μαζική κινητοποίηση των σπουδαστών στο συμβούλιο του ιδρύματος, στέλνοντας στο νοσοκομείο έξι άτομα!

Απ’ την άλλη η ΚΝΕ-ΠΚΣ-ΜΑΣ έχει κηρύξει έναν ενδοαριστερό εμφύλιο, δημιουργώντας λάθος δίπολα, στρεφόμενη κυρίως ενάντια σε κομμάτια του φοιτητικού κινήματος που επιλέγουν να αγωνιστούν έξω από την ομπρέλα του ΜΑΣ. Με τη στάση της καλλιεργεί την ηττοπάθεια, καθώς δεν βλέπει νίκες στο σήμερα, παρά μόνο στην επαύριο του σοσιαλισμού. Επιπρόσθετα με την στάση της λειτουργεί διασπαστικά, απαξιώνοντας τις συλλογικές διαδικασίες, καθώς προωθεί αντιπαραθετικά με τους συλλόγους επιτροπές με τη δική της ταμπέλα.

Τέλος η ΑΡΕΝ, δηλαδή η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ,  ανάγει τα πάντα σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών. Θεωρεί πως όλα θα λυθούν με τον ερχομό μιας «αριστερής» κυβέρνησης με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό προσπαθεί  να ενσωματώσει κάθε κομμάτι που κινητοποιείται, στην κατεύθυνση αυτή. Καλλιεργεί λογικές ανάθεσης και σπέρνει τις αυταπάτες ότι ένας «καλύτερος» διαπραγματευτής με την τρόικα-ΕΕ-ΔΝΤ θα μπορέσει να εξυπηρετήσει πραγματικά τις ανάγκες των φοιτητών και του λαού.

Κόντρα σ’ αυτές τις λογικές,  στις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις  και τις πολιτικές λιτότητας κι εξαθλίωσης απαντάμε με μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες. Δυναμώνουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, διεκδικώντας:

  •   Ανατροπή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης
  •   Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους- Ισχυρά πτυχία
  •   Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών
  •   Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους
  •   Ανατροπή κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ.
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
 Στις 17 Απρίλη στηρίζουμε- ψηφίζουμε

0 Response to "Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες!"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme