ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΕΜΕΙΣ;


·         Φλεβάρης 2013 : Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους απεργούς ναυτεργάτες.
·         Απρίλης 2013 : Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του μετρό.
·         Μάης 2013 : Η κυβέρνηση αποφασίζει να επιστράτευση την πρόθεση των εκπαιδευτικών για απεργιακές κινητοποιήσεις.
Νοέμβρης 2013 : Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου συνεχίζουν τις απεργιακές  κινητοποιήσεις για δέκατη τρίτη εβδομάδα. Κόντρα στη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που σε ένα κρεσέντο ολοκληρωτισμού έρχεται να υλοποιήσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στην προσπάθεια αυτού να υπερβεί τη κρίση του. Μη διστάζοντας να προχωρήσει σε απολύσεις που ονομάζει διαθεσιμότητες, μη διστάζοντας να επιχειρήσει να διαλύσει κάθε ίχνος δημόσιας και δωρεάν παιδείας, μη διστάζοντας να επιστρατεύσει για άλλη μια φορά αν χρειαστεί.

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ…
Παρά την προσπάθεια του πολιτικού συστήματος, με τους διάφορους πρετεντερηδες και τα κατακάθια του αστικοδιανοουμενισμού στα τηλεοπτικά παράθυρα, παρά τους πιστούς εκφραστές και υλοποιητές αυτής της πολιτικής μέσα στα πανεπιστήμια (Δαπαρα-anoixtessxoles.gr), να δυσφημίσει και να κηρύξει παράνομη την απεργία τους, ο αγώνας των διοικητικών επιδείκνυε και  συνεχίζει να επιδεικνύει αμείωτη  αγωνιστικότητα και αντοχή. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανακοινώθηκαν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις για τους διοικητικούς η απάντηση ήταν άμεση και ξεκάθαρη: απεργία διαρκείας ,αναστολή της διοικητικής λειτουργίας των πανεπιστημίων, αγώνας όχι συντεχνιακός απέναντι στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, απέναντι στις απολύσεις, απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση σε παιδεία-εργασία-δημοκρατία.
Το ίδιο μαχητική και άμεση, στο κάλεσμα αγώνα των διοικητικών σε όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας, ήταν και η απάντηση του φοιτητικού κινήματος. Με αγωνιστικές αποφάσεις οι φοιτητικοί σύλλογοι πάγωσαν τη λειτουργία των πανεπιστημίων, βγήκαν στον δρόμο με τους διοικητικούς και έγιναν οργανικό κομμάτι αυτού του αγώνα. Όχι μόνο από τη σκοπιά της αλληλεγγύης προς τους διοικητικούς που απολύονται, αλλά στη βάση της ενιαιότητας της επίθεσης  η οποία έρχεται να πλήξει και τις δικές του ζωές, με τον εργασιακό μεσαίωνα που επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί, με την κοινωνία να βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης και του κοινωνικού κανιβαλισμού.

…ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΤΟΥΣ»
Η διάλυση του πανεπιστημίου δεν είναι όμως το τέλος, αλλά η αρχή μιας νέας εποχής για τα πανεπιστήμια, που έχει ξεκινήσει με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση των προηγούμενων ετών και επιχειρεί να ολοκληρωθεί στις στάχτες του παλιού. Στην ανώτατη εκπαίδευση η διάλυση σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση  θα φέρει για τα καλά επιχειρήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις των οποίων θα λειτουργεί το πανεπιστήμιο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η άμεση πρόσληψη ιδιωτικών εταιρειών security, λόγω της κατάργησης του κλάδου των φυλάκων.
  Η είσοδος ιδιωτών και εταιρειών φέρνει δίδακτρα,και διαγραφές φοιτητών, δηλαδή δημιουργείται ένα πανεπιστήμιο με εντονότερους ταξικούς φραγμούς, για λιγότερους φοιτητές. Τα προγράμματα σπουδών και η έρευνα θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ενώ το εργασιακό μας μέλλον θα μας επιφυλάσσει την εναλλαγή ανάμεσα στην ανεργία και την ημιαπασχόληση στις συνθήκες του εργασιακού μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. Παράλληλα επανέρχεται απ’ την πίσω πόρτα ένα νέο σχέδιο Αθηνά, για να κλείσει και να συγχωνευτεί όποιο τμήμα ή σχολή δεν είναι χρήσιμο για το κεφάλαιο .

…ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
Με αυτή λοιπόν τη λογική και ιδιαίτερα στη κρίσιμη καμπή που βρίσκεται αυτή τη στιγμή  ο αγώνας των διοικητικών θεωρούμε αναγκαία και καθοριστική για τη συνέχιση αυτού του αγώνα τη συμπόρευση του φοιτητικού κινήματος  αλλά και κάθε  πληττόμενου κομματιού της κοινωνίας  με τους απεργούς διοικητικούς. Όχι μόνο για να μην περάσουν οι απολύσεις ,αλλά για τη συνολική ανατροπή της επίθεσης, με την συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής. Που θα βλέπει τον εαυτό του στους απεργούς ναυτεργάτες ,στους απεργούς του μετρό, στους απεργούς εκπαιδευτικούς, στους απεργούς διοικητικούς και δεν θα υποτάσσεται σε καμία επιστράτευση. Που θα παλεύει μαζικά και ανυποχώρητα πετυχαίνοντας πραγματικές νίκες στο σήμερα, με το βλέμμα στο αύριο της κοινωνίας των αναγκών μας!
           
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

0 Response to "ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΕΜΕΙΣ;"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme