Δελτίο τύπου για τα γεγονότα στο Παρίσι


Μπροστά σε μια νέα σκοτεινή περίοδο φαίνεται να βρίσκεται η Ευρώπη, μετά τις τυφλές εγκληματικές επιθέσεις και το αιματοκύλισμα στο κέντρο του Παρισιού και τη Βηρυτό από τους φονιάδες με αναφορά στο «Ισλαμικό Kράτος». Το σοκ της επίθεσης είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Και πάνω σε αυτό το συναίσθημα του θρήνου και της οργής επενδύουν για μια ακόμα φορά τα μαύρα κοράκια της ΕΕ και της ακροδεξιάς, για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες γα το μακελειό. Ωστόσο, η βαρβαρότητα στο Παρίσι συναντά τη βαρβαρότητα της ΕΕ και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στη Συρία των 700.000 νεκρών. Καθαρή υποκρισία, λοιπόν, οι καταγγελίες για την τρομοκρατία και τα κροκοδείλια δάκρυα. Τα δάκρυα είναι των λαών.
Ακόμα πιο εξοργιστική είναι βέβαια, η προσπάθεια των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να καταπνίξουν την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου και το εξιλαστήριο θύμα τους είναι οι μουσουλμάνοι. Εμφανίζουν τους πρόσφυγες που φεύγουν για να σωθούν από τους ιμπεριαλιστικούς βομβαρδισμούς στη Μ. Ανατολή και την τυφλή βία του Ισλαμικού Κράτους ως «απειλή εισβολής τζιχαντιστών». Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η ΕΕ- Φρούριο που βομβαρδίζει στα τυφλά αμάχους και πνίγει μικρά προσφυγόπουλα με τις οικογένειες τους στα νερά της Μεσογείου είναι η μοναδική απειλή μέσα στα σύνορα της και έξω από αυτά.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς τους συγγενείς και αγαπημένους των αδικοχαμένων θυμάτων των επιθέσεων στο Παρίσι και τη Βηρυτό. Θρηνούμε για αυτούς, όπως θρηνούμε για τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες  του Ιράκ, της Συρίας, του Αφγανιστάν και της Λιβύης. Βροντοφωνάζουμε Ο πόλεμος δικός σας οι νεκροί δικοί μας!
Πλάι πλάι με το λαό, σηκώνουμε το γάντι απέναντι στο σκοταδισμό του ISIS, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των φριχτών πολέμων, της Ευρωπαικής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, του φασισμού και τελικά, σηκώνουμε το γάντι απέναντι σε όσους μας πλήττουν, σε όσους προσπαθούν να μας φιμώσουν και να μας υποτάξουν, ανοίγοντας νέους δρόμους μέσα από τους συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας.Φοιτητικοί σύλλογοι Πάτρας

0 Response to "Δελτίο τύπου για τα γεγονότα στο Παρίσι"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme