Δεν θα σας αφήσουμε να διαγράψετε τη γενιά μας... θα σας διαγράψουμε εμείς!

Διάταξη προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για διαγραφή των φοιτητών πάνω από 2ν έτη
Απο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Θέμα:  Υπενθύμιση σχετικά με τις ρυθμίσεις του άρθρου 14 του Ν. 3549/07 περί ανώτατης διάρκειας φοίτησης
Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 3549/07 η  ανώτατη διάρκεια φοίτησης από το ακαδ. έτος 2007-2008  αντιστοιχεί στο διπλάσιο της ελάχιστης διάρκειας των προπτυχιακών σπουδών δηλαδή για το Τμήμα μας είναι 10 έτη.
Για τους φοιτητές με έτος εισαγωγής πριν το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 ισχύουν τα παρακάτω:
1.   Φοιτητές οι οποίοι  το ακαδ. έτος 2006-2007 ήταν εγγεγραμμένοι στο Τμήμα και δεν είχαν  συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου τους, δηλ. όσοι  το ακαδ.  έτος 2006-2007 διένυαν  βασικό έτος των σπουδών τους,  μπορούν ν α συνεχίσουν τις σπουδές τους μέχρι την συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού εξαμήνων και πέραν αυτού επί 5 επιπλέον ακαδ. έτη. (Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι φοιτητές του Τμήματος με ακαδ. έτος εισαγωγής  2003-2004, 2004-2005, 2005-2006 και 2006-2007, οι οποίοι σύμφωνα με τον Νόμο θα πρέπει να διαγραφούν  τον Σεπτέμβριο του 2013, Σεπτέμβριο του 2014 Σεπτέμβριο του 2015 και Σεπτέμβριο του 2016 αντίστοιχα )
2.     Φοιτητές οι οποίοι  το ακαδ. έτος 2006-2007 είχαν ήδη συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου τους, δηλ. οι φοιτητές που έχουν ακαδ. έτος εισαγωγής 2000-01, 2001-2002, και 2002-2003, μπορούν ν α συνεχίσουν τις σπουδές τους επί 5 ακόμη ακαδ. έτη αρχόμενα από το ακαδ. έτος 2007-2008. Οι φοιτητές της κατηγορίας αυτής εφόσον υπερβούν το εν λόγω χρονικό όριο θα πρέπει τον Σεπτέμβριο του 2012 να διαγραφούν.
Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές,η υπουργός Παιδείας κ.Διαμαντοπούλου εφαρμόζει τον ”Καλλικράτη”και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,με τις διαγραφές φοιτητών μεγαλύτερων ετών.Ουσιαστικά,πέρα των αλλαγών στην Παιδεια που θα επιχειρήσει να περάσει το επόμενο διάστημα,χρησιμοποιεί και νόμους τις προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ,ώστε να τρομοκρατήσει και να πειθαρχησει το φοιτητικό σώμα,σε μια λογική ”ανταγωνιστικότητας” και εντατικοποίησης των σπουδών.

Αυτο έχει ως αποτέλεσμα να μπαινουν ταξικοί φραγμοί στην εκπαίδευση αφού, φοιτητες οι οποιοι εργάζονται και αδυνατούν να παρακολουθησουν το σύνολο των διαλέξεων να κινδυνευουν να διαγραφούν.Ειναι γνωστό οτι φοιτητες που εχουν ξεπερασει το ν+1 έτος σπουδών,δεν κοστιζουν στο Δημόσιο Πανεπιστημιο(σίτιση,στέγαση,πάσο,συγγράματα), από αυτό αντιλαμβάνεται κανείς ευκολά ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά θελει να τους οδηγησει στο να συμπληρώνουν πιστωτικες μοναδες στα ιδιωτικα κολλέγια(ΚΕΣαλλά και να εντατικοποιήσει και να πειθαρχήσει το φοιτητικό στρώμα.Τέτοιοι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι,σαφως και δεν προάγουν το επιπεδο σπουδών,το οποιο κρίνεται απο την ποιότητα των παρεχόμενων γνώσεων,την υλική υποδομή και όχι απ την στενοτητα των χρονικών ορίων στα οποία καλουνται οι φοιτητες να ολοκληρωσουν τις σπουδές τους.
Εμείς ως ΑΡΣΗ/Υ,δεν παιρνουμε θέση υπερ μιας γενικης και αοριστης χαλαρότητας,αλλα κατα της αντιπαιδαγωγικής λογικής της τιμωρίας που θελει να επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους φοιτητές.

Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να ορθώσει το ανάστημα του και συγκροτώντας ενα πανεκπαιδευτικό μέτωπο να ανατρέψει τους νόμους του Υπουργείου στο συνολό τους.Θα πρέπει να υπερασπιστεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης,τα ενιαία ισχυρά πτυχία, τους ανθρώπινους ρθμούς σπουδών.Το φοιτητικό κίνημα μέσα από την αυτοτέλεια των αιτημάτων του μπορεί, όπως έχει δείξει τόσα χρόνια, και πρέπει να γινει ο πυροκροτητής στην κοινωνία,για ενα κοινό μέτωπο με τους εργαζομένους ενάντια στο μνημόνιο και τη χρεωκοπία που θελουν να μας επιβάλλουν.


Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Η/Υ
σχήμα της ΕΑΑΚ

0 Response to "Δεν θα σας αφήσουμε να διαγράψετε τη γενιά μας... θα σας διαγράψουμε εμείς!"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme