Αρχίσαμε με το καλημέρα!



Η αδικαιολόγητη στάση του υπουργείου στο ζήτημα των απολύσεων των διοικητικών έχει ήδη αρχίσει να έχει τις πρώτες επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου και των υπηρεσιών, που θα έπρεπε να παρέχονται στους φοιτητές.
Τη σημερινή κατάσταση δεν θα μπορούσαμε παρά να την  χαρακτηρίσουμε ως «εικόνα από το εγγύς μέλλον», που η κυβέρνηση ετοιμάζει για το πανεπιστήμιο.
Οι νεοεισαχθέντες πρωτοετείς, λοιπόν, θύματα κι αυτοί μιας αδιέξοδης και παράλογης πολιτικής σε βάρος του δημόσιου πανεπιστημίου, έχουν μείνει χωρίς εγγραφή και επομένως χωρίς πάσο, ενώ ταυτόχρονα το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι ήδη ακριβό και για όλους τους φοιτητές, τη στιγμή που η μετακίνηση των φοιτητών θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Απέναντι, σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει σαν φοιτητικός σύλλογος να διεκδικήσουμε τη δωρεάν μετακίνηση μας, συλλογικά και μέσα από τη γενική μας συνέλευση, αλλά και με υπογραφές των μελών του φοιτητικού συλλόγου και όχι με υπογραφές που μαζεύουν παρατάξεις (βλ. ΔΑΠ, ΠΚΣ) για εντυπωσιασμό, για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα.
 Ο φοιτητικός μας σύλλογος πρέπει άμεσα να διεκδικήσει, μέσα από τις κινητοποιήσεις του, να γίνεται η σχετική έκπτωση στα μέσα μεταφοράς με την πιστοποίηση της φοιτητικής ιδιότητας για τους πρωτοετείς που δεν διαθέτουν ακόμα πάσο, ώστε να μην επωμίζεται ο φοιτητής το κόστος του ολόκληρου εισιτηρίου. Ταυτόχρονα, οι φοιτητικοί σύλλογοι θα απαιτήσουν από τη σύγκλητο και την πρυτανεία, αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη διαχειρίστρια εταιρία των ΚΤΕΛ τη μείωση του εισιτηρίου.
Απέναντι, λοιπόν, σε ένα υπουργείο που μας δείχνει με το καλημέρα της χρονιάς τις προθέσεις του, να σταθούμε μαζί, διεκδικώντας συλλογικά τα αυτονόητα για τους συμφοιτητές μας, για μας τους ίδιους.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ, ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/10 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΕ ΑΥΤΗΝ.


  • ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ .
  • ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Κόντρα σε όσους μας εύχονται ένα «ήρεμο έτος»
Οι συλλογικοί μας αγώνες να γίνουν δυναμική ανατροπής!

0 Response to "Αρχίσαμε με το καλημέρα!"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme