ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ «ΜΕΡΙΜΝΑ» ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Τι είναι η φοιτητική μέριμνα; Είναι ένα σύνολο παροχών που πρέπει να προσφέρεται δωρεάν, ώστε να μπορούν όλοι οι φοιτητές να σπουδάσουν ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα. Περιλαμβάνει την καθημερινή σίτιση, τη στέγαση και τη μετακίνηση από και προς το πανεπιστήμιο όλων των φοιτητών. 

Όλα τα παραπάνω είναι κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος, που στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης και της διάλυσης των κεκτημένων νεολαίας και εργαζομένων έχουν μπει στο στόχαστρο. Έτσι μετά και το κλείσιμο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, το βάρος για την εξασφάλιση αυτών των παροχών πέφτει στα ήδη υπoχρηματοδοτημένα πανεπιστήμια με αποτέλεσμα η σίτιση, στέγαση και μετακίνηση να γίνεται πεδίο κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις. 

 Η ίδια κατάσταση επικρατεί και εκτός πανεπιστημίου, όπου η κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές τρόικα-ΕΕ  ιδιωτικοποιεί σχεδόν κάθε δημόσιο αγαθό, τσακίζοντας κάθε κοινωνική παροχή.  Με αυτόν τον τρόπο το κεφάλαιο επιδιώκει να ξεπεράσει τη κρίση του δημιουργώντας μια βάρβαρη πραγματικότητα για νεολαία και εργαζόμενους.  


Η απάντηση μας θα είναι ηχηρή! Μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις και ανυποχώρητους αγώνες  θα δώσουμε μάχη για τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων. Για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Για μια μόνιμη και σταθερή δουλειά. Το φοιτητικό κίνημα μπορεί να δώσει  λύση στα προβλήματα που μας χτυπούν τη πόρτα! Απαιτούμε από το υπουργείο και τις πρυτανικές αρχές, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας!


ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

0 Response to "ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ «ΜΕΡΙΜΝΑ» ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme