ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤHΣ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ!

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ψηφίζει νόμους για άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ξεπούλημα της ΔΕΗ και των υπηρεσιών υγείας. Βλέπουμε λοιπόν, πως κυβέρνηση και ΕΕ με τα μέτρα που παίρνουν, βάζουν στο στόχαστρο τις καθημερινές βιοτικές μας ανάγκες και διαλύουν τον δημόσιο τομέα, δημιουργώντας έτσι τις ευκαιρίες ώστε οι τομείς αυτοί να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά. Απ' αυτήν την επίθεση δεν λείπει και η τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου η έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος, ρίχνει το βάρος στον πετσοκομμένο προυπολογισμό του κάθε πανεπιστημίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαλύεται η φοιτητική μέριμνα, όλο και λιγότεροι φοιτητές να έχουν το δικαίωμα σε δωρεάν σίτιση-στέγαση, βάζοντας έτσι εμπόδια στην φοίτηση μας.
Η αδυναμία του Πανεπιστημίου Πατρών να ανταποκριθεί στις ανάγκες των φοιτητών φαίνεται τόσο από την περιορισμένη διάθεση δωματίων με αποτέλεσμα να μένουν φοιτητές στο δρόμο, όσο και από τον περιορισμένο αριθμό καρτών σίτισης, τη στιγμή που ζωτικές ανάγκες σαν κι αυτές είναι αδύνατο να καλυφθούν. Ακόμη και στα δωμάτια που παρέχονται θέρμανση και ζεστό νερό φαντάζουν είδη πολυτελείας!
Άξια αναφοράς είναι και η κατάσταση που επικρατεί στο ‘’πάρκο ειρήνης’’ του Πανεπιστημίου. Αφού ο προηγούμενος ιδιώτης που το διαχειριζόταν αποχώρησε αδυνατώντας να βγάλει τα αναμενόμενα κέρδη, σειρά έχει τώρα να αναλάβει το Patra's Catering έπειτα από την διεξαγωγή διαγωνισμού. Αυτή η κίνηση δεν έρχεται απλά να καταργήσει την έννοια της δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές αφού τα γεύματα θα παρέχονται επί πληρωμή, αλλά και να ενισχύσει με τα έσοδά του και άλλες οικονομικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου, π.χ. μισθούς εργαζομένων, με τις ανάλογες συνέπειες για αυτούς τους εργαζόμενους αν κι ο τωρινός ιδιώτης αποχωρήσει χωρίς να πληρώσει.
Απέναντι στην είσοδο των επιχειρήσεων μέσα στις σχολές, το φοιτητικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει :
  • Καμία ανταποδοτική επιχειρηματική λειτουργία
  • Δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση για όλους τους φοιτητές
  • Είσοδος στην εστία με την επίδειξη του πάσο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οικονομικά κριτήρια.
  • Να γίνει το ‘’Πάρκο Ειρήνης’’, φοιτητική εστία
Την Τετάρτη 26/02 στη μαζική παράσταση που έγινε στην πρυτανεία ο αντιπρύτανης χρησιμοποιώντας φθηνές δικαιολογίες αρνήθηκε την υλοποίηση και του παραμικρού απ' τα παραπάνω αιτήματα, ενώ ο πρύτανης μας αγνόησε επιδεικτικά.
Η δική μας απάντηση θα δοθεί μέσα από μαχητικές γενικές συνελεύσεις και ανυποχώρητους αγώνες κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που διαλύει κάθε έννοια δημόσιας-δωρεάν παιδείας και δωρεάν φοιτητικών παροχών.

 


0 Response to "ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤHΣ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ!"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme