Κάποιοι ξέρουν καλά πως όταν οι φοιτητές κινητοποιούνται.. ..τα «Μαγαζάκια» κλείνουν!

Κάποιοι ξέρουν καλά πως όταν οι φοιτητές κινητοποιούνται..
..τα «Μαγαζάκια» κλείνουν!


Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, με τη κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ να εξαπολύουν μια συνολική επίθεση σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας της νεολαίας και των εργαζομένων. Σε αυτή την επίθεση αντιστοιχεί μαχητική και μαζική απάντηση ανατροπής! Ήδη οι φοιτητικοί σύλλογοι της Πάτρας το τελευταίο διάστημα διασφάλισαν με τις μαζικές παραστάσεις τους ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εξώσεις στην Εστία και προχώρησαν σε μαζικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Πάτρας δίνοντας την πρώτη απάντηση στις εξαγγελίες Διαμαντοπούλου. Όμως κάποιοι φαίνονται να τρομάζουν με τις μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί κάποιοι επιλέγουν τη καταστολή κάθε συλλογικής διαδικασίας και εμποδίζουν το ξεδίπλωμα των αγώνων που θα ανατρέψουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Στο ΔΣ του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/10 οι νεολαίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο πανεπιστήμιο (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) επέλεξαν σε συμφωνία με την ΚΝΕ να μην συνεδριάσει ο σύλλογος αυτή τη Tετάρτη 20/10, ώστε να μπορέσει να συντονιστεί με τους υπόλοιπους συλλόγους του πανεπιστημίου και να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που καλούνται αυτή την εβδομάδα. Αντίθετα επέλεξαν να μετατεθεί η συνέλευση του συλλόγου την επόμενη Τρίτη (λίγο πριν την εθνική επέτειο της 28ης..) με προφανή σκοπό τη μη διεξαγωγή της συνέλευσης λόγω απαρτίας!

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι προσπαθούν να σαμποτάρουν την πιο μαζική διαδικασία του Φοιτητικού Συλλόγου προσπαθώντας παράλληλα να πείσουν τους φοιτητές ότι δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις. Σε αυτό πρωτοστατούν η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ που ισχυρίζονται συχνά πυκνά διαμαρτυρόμενες για την συχνότητα των Γενικών Συνελεύσεων ότι: έτσι και αλλιώς οι αγώνες δεν μπορούν να κερδίζουν... Δεν είναι τυχαίο πως ακριβώς επειδή μέσα από το ζωντανό διάλογο και την πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορούν να «κερδίσουν τις εντυπώσεις» στα μαζικά φοιτητικά ακροατήρια προσπαθούν να αποκτήσουν κοινό μέσα από πάρτυ και άλλου τύπου «διευκολύνσεις»..

Η διεξαγωγή της συνέλευσης δεν χωρά αναβολή όταν είναι ζήτημα ημερών η εμφάνιση του προσχέδιου του ν.Πλαίσιο ενόψει της Συνόδου Πρυτάνεων το προσεχές σαββατοκύριακο, όπου θα οριστικοποιηθούν όλες οι διατάξεις του Νόμου Πλαίσιο και θα επισημοποιηθεί το προσχέδιο από το Υπουργείο την επόμενη εβδομάδα.

Σε αυτή τη συγκυρία, η παράταξη της κυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο, ΠΑΣΠ, πιέζεται να εμφανίσει αριστερό προφίλ στις συνελεύσεις και μένει σε μια γενικόλογη καταγγελία απέναντι στα μέτρα-όπως έγινε και στη συνέλευση του Συλλόγου μας, όπου έφτασε σε σημείο να μας προτείνει να κάνουμε κοινό πλαίσιο!!! Βέβαια αυτά έγιναν μέσα σε μια μαζική συνέλευση και για τα μάτια του κόσμου… Στο ΔΣ του συλλόγου (όπου βρίσκονταν μόνο οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων, χωρίς να υπάρχει έκθεση της τοποθέτησης στους φοιτητές του Συλλόγου), όπου σαν ΑΡΣΗ/Υ-ΕΑΑΚ προτείναμε στη βάση της συγκυρίας Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 20/10, η ΠΑΣΠ απόφασισε να στηρίξει την πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ-που έχει δείξει ξεκάθαρα ότι είναι υπέρ του συνόλου της αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου- για συνέλευση την Τρίτη 26/10 μετά τη σύνοδο των Πρυτάνεων και την κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων(καλεί ο σύλλογος των ΜΗΧ/ΜΗΧ) προβάλλοντας ως τοποθέτηση(επί λέξη): «Δε με νοιάζει πότε θα κάνει συνέλευση ο Σύλλογος»!!!
Τυχαίο;; Δε νομίζω..


Αυτή η κίνηση έγινε συντονισμένα απο τις 3 παρατάξεις σε 3 συλλόγους(στους Μηχανικούς Η/Υ, στους Ηλεκτρολόγους και στο Οικονομικό). Η ΠΚΣ με την πρόφαση ότι έχει εκδήλωση την Πέμπτη πρότεινε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 26/10!!
Τις μέρες που δημοσιοποιείται το νέο νομοθετικό πλαίσιο η ΠΚΣ ιεραρχεί..την εκδήλωση για τις εκλογές!

Αξίζει κανείς να αφιερώσει μερικές στιγμές στον ιστορικό ρόλο της ΠΑΣΠ κατά την διάρκεια των φοιτητικών κινημάτων…
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή θα δούμε ότι στα μεγάλα κινήματα του 2006-07 η ΠΑΣΠ-επί κυβερνήσεως της ΝΔ- έπαιζε καλά το ρόλο που αντιστοιχούσε στην παράταξη της ως αντιπολίτευση απέναντι στη ΔΑΠ. Σήμερα, όντας αυτή κυβερνητική παράταξη, και αντικειμενικά πιεζόμενη από το πολιτικό της φορέα(λέγε με ΠΑΣΟΚ), προσπαθεί να εκτονώσει όσο πιο ανώδυνα μπορεί το φοιτητικό κίνημα. Και να το εκτονώσει σε ένα φοιτητικό και εργασιακό αδιέξοδο, που θα φέρει τους φοιτητές(και μετέπειτα εργαζόμενους) σε δυσχερείς συνθήκες φοίτησης και εργασίας. Αποφεύγοντας να εκθέσει ανοιχτά αυτά που θέλει να κάνει δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο καταφεύγει σε μεγαλόστομη «αριστερή» ρητορεία. Για αυτό και επιλέγει σήμερα την ίδια οδό(και στα λόγια και στην πράξη) αποπροσανατολίζοντας επί της ουσίας το αμφιθέατρο.
Σήμερα η ΠΑΣΠ επιλέγει να μην γίνει Συνέλευση ενόψει δημοσιοποίησης του νέου ν. Πλαίσιο λέγοντας ξεκάθαρα πως δεν την ενδιαφέρει πότε θα κάνει Συνέλευση ο Σύλλογος. Αποτελεί συνέχεια της επιλογής της να μη συγκροτεί το ΔΣ του συλλόγου φέρνοντας μπράβους στη σχολή, και έχοντας φτάσει το σύλλογο να μην έχει εκπροσωπήσεις στο Τμήμα(με τα «καυτά» θέματα της αξιολόγησης, εντατικοποίησης και πρόγραμμα σπουδών να είναι ανοιχτά) και να μην έχει τη δυνατότητα να ορίσει Γενική Συνέλευση.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να υπογράψουν για τη διεξαγωγή της συνέλευσης πηγαίνοντας έμπρακτα κόντρα στις γραφειοκρατικές αντιλήψεις. Αυτή τη Πέμπτη, 21/10, στο ΒΑ στις 13.00 με θέματα:
  • Νέος ν. Πλαίσιο, Νόμος Δια Βίου Μάθησης, Σύμφωνο Πρώτης Απασχόλησης
  • Κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις(ΔΝΤ, Μνημόνιο)

Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή
που δεν την αρμενίσαμε ακόμα….
Τις πιο όμορφες μέρες,
δεν τις ζήσαμε ακόμα….





Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Η/Υ
Σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης

0 Response to "Κάποιοι ξέρουν καλά πως όταν οι φοιτητές κινητοποιούνται.. ..τα «Μαγαζάκια» κλείνουν!"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme